Miten hiilijalanjäljen kartoitus aloitetaan?

Hankkeen ensimmäisessä tapaamisessa ideoimme asioita, joista Kannaksen lukion hiilijalanjälki voisi muodostua. Päätimme hiilijanajäljen kartoituksessa keskittyä seuraaviin teemoihin. Ensi viikolla jatkamme työskentelyä pienryhmissä, joissa on sekä LUT-yliopiston että Kannaksen lukion opiskelijoita.
- Ruokailut
- Energia
- Jätteet, kierrätys ja vesi
- Liikkuminen
- Hankinnat
Tässä Kannaksen opiskelija Josefiinan ajatuksia tapaamisesta:
Päädyin ruoan hiilijalanjälkeä määrittelevään ryhmään, sillä se tuntui omia mielenkiinnon kohteita parhaiten vastaavalta ryhmältä. Olen aina ollut kiinnostunut etenkin ruoan painoarvosta kasvihuonekaasujen tuottajana, joten näen kiehtovana mahdollisuutena päästä konkreettisesti selvittämään lukiomme ruokapuolen hiilijalanjälkeä. Kokonaisuudessa tiimi vaikuttaa mahtavalta ja aikaansaavalta porukalta, jonka kanssa on ilo lähteä työskentelemään! Mielestäni on upea mahdollisuus olla osana jotakin aidosti merkitsevää tulevaisuuden kannalta, sillä tämä projekti voi osanaan olla yksi askel kohti ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta - myös ihan paikallisesti meidän lukiossamme. Toivottavasti tämän myötä myös pääsemme vaikuttamaan toimintatapojen muuttumiseen ilmastoystävällisemmiksi ja levittämään tietoisuutta hiilijalanjäljen pienentämisestä muissakin lukioissa. :)